Att gå till frisören kan många gånger kännas lite nervöst, speciellt om det är så att man inte har varit hos den aktuella frisören förut. Ofta kostar det en del att gå till en frisör, man vad kan man egentligen ha för förväntningar på frisören?

De allra flesta som går till frisören har själva någon idé om hur de vill se ut i håret. Man kan också titta i tidningar på plats och få idéer kring hur man vill att frisyren ska se ut. En bra frisör bör därefter ge kunden råd och berätta om klippningen kommer att se bra ut eller inte. Detta beror ju nämligen på den individuella kundens huvudform, kroppsform med mera. Frisören bör också komma med tips och råd om den önskade frisyren, och hur man kan anpassa den för att den ska passa till kunden.

Om man som kund inte vill ha någon speciell frisyr, utan kanske bara toppa håret är det just detta som frisören ska göra. Man förväntar sig liksom inte att frisören plötsligt klipper av tio centimeter eller mer av håret om det inte är det man har beställt. Om man som frisör ser att håret är mycket slitet och att det behöver klippas av mer bör man alltid berätta om det för kunden och fråga denne om det är okej att klippa mer. Frisören ska helt enkelt ta sig tid för den aktuella kunden.

Som kund bör man alltid förvänta sig att frisören lyssnar på det man säger och att frisören inte är rädd för att prova något nytt om man frågar om det. Om en kund verkligen vill göra något med håret, trots att frisören berättar att det inte kommer att bli bra, bör man som frisör trots allt göra det kunden beställer och inget annat om man inte får tillåtelse till det.