Många är de som menar att styrkan sitter i håret, och just så var det med Samson i Bibeln. Ibland när människor gått till frisören kan det också verka som att deras styrka suttit i håret om det blivit en katastrof. Men är det verkligen så hemskt?

Om man går till frisören förväntar man sig bra resultat och snyggt hår, men ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig. Många kan bli helt panikslagna över detta och få svårt tänka klart. Ofta är det dock inte så illa som man kan tro vid en första anblick. En färgning som blivit fel kan allt som oftast färgas över, och om en klippning blivit för kort kan man sätta i löshår i de allra flesta fall. Många gånger kan det kosta en del extra att åtgärda fel som har uppstått. Om det är så att det är frisören som inte varit lyhörd, eller om denne gjort fel är det såklart denne som också ska stå för alla åtgärder som måste göras för att håret ska se bra ut igen, men om så inte är fallet får man betala allt själv.

Om man ska på en viktig fest eller liknande kanske håret måste se bra ut och då har man oftast inget annat val än att betala. Om man däremot inte har någon brådska, och det är kallt ute kan man lika gärna dra på sig en mössa, och vänta tills håret växt ut igen för att sedan gå till en annan frisör. Det är inte speciellt roligt att inte känna sig nöjd med sin nya frisyr men om man inte har varit klar nog med vad man önskar eller inte är det inte mycket man kan göra åt saken. Om man inte har pengar nog att kunna betala för en ny klippning eller färgning, får man vänta och spara, alternativt försöka åtgärda problemet på egen hand.