Det är enklare än man kan tro att ordna ett litet hårspa hemma. Man kan göra det till ett litet kalas med en vän där man köper in god mat, dryck och hittar på saker emellanåt. Ett par förslag är att ha bra musik i bakgrunden och kanske något spel. Känner man sig ambitiös kan det kanske vara roligt att pröva en spelautomat via ett online casino, newyorkspins.com. Många tycker nämligen att det är otroligt avslappnande att hålla på med sitt hår och göra det fint. I de allra flesta fall hinner man bara med att tvätta håret i duschen men ibland kan det faktiskt vara så att håret behöver en lite lyxigare behandling. Men hur går man tillväga då?

I butiken kan man köpa så kallade hårbottensmasserare. Det ser ut som en pinne med massa små trådar på. Denna använder man sedan för att massera sin hårbotten. Detta har flera bra funktioner. För det första verkar det avslappnande och för det andra kan nyttigt talg frigöras ur hårbottnen. Detta gör håret lenare och glansigare.

Något annat som kan vara mycket bra är olika inpackningar och masker för håret. Dessa lägger man i när man har schamponerat håret och tvättat det som vanligt. Inpackningen eller masken kan sedan sitta i flera minuter, upp till en timme. Om man har tillgång till en bastu kan det ge inpackningen än bättre verkan. Inpackningarna finns med flera olika dofter och de har också olika verkan på håret. Vissa av dem lugnar en irriterad hårbotten, och svalkar ner. Andra värmer och ger håret styrka. Det kan vara bra att rådgöra med en frisör om vilken inpackning man ska välja. Att välja fel inpackning gör vanligen ingen skada, men det är bättre att använda något som faktiskt hjälper mot olika problem.

Man kan också ånga håret. Man värmer då en handduk i varmt vatten, kramar ur den och lindar den runt håret. Om man har en inpackning eller hårolja i håret börjar denna att verka lite extra. Det är dock bra att se till att den varma handduken inte når hårbotten. Det finns då risk för att man bränner sig illa.